P1020131 P1020130 P1020132 P1020128 P1020127 P1020129 P1020107 P1020108 P1020110 P1020109 P1020117 P1020115 P1020118 P1020119 P1020121 P1020122 P1020124 P1020123 P1020126 P1020133 P1020134 P1020137 P1020138
23 foto's beschikbaar

Te koop: Zuiderdiep 219, 7876 AL Valthermond

Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 751 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 100 m²
€ 197.500,- k.k.

Algemeen

UNIEK OBJECT IN DEZE PRIJSKLASSE !!

1. VRIJSTAAND WONEN MET EEN GEWELDIGE SCHUUR VOOR WERKEN EN/OF HOBBY
2. SLAPEN EN BADEN OP DE BEGANE GROND IS MOGELIJK

Aan het ZUIDERDIEP 219 in het Drentse VALTHERMOND kunt u uw hart ophalen.

Dit woonhuis is volledig gemoderniseerd en uitgebreid in de loop der jaren en beschikt nu over een woonkamer met open keuken van ruim 30 m2, totaal 3 slaapkamer... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Bouwperiode 1935
Status Beschikbaar

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05064
Vraagprijs € 197.500,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Zondag 17 november 2013
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1935
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Spouwmuren
Gedeeltelijk dubbel glas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 751 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 100 m²
Inhoud 300 m³
Oppervlakte externe bergruimte 30 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
Locatie
Type Achtertuin
Oriëntering Noorden
Staat Normaal
Tuin 2 - Type Voortuin
Tuin 2 - Oriëntering Zuiden
Tuin 2 - Staat Normaal
Uitrusting
Parkeergelegenheid Vrijstaande stenen garage
Parkeerplaats
Carport
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja

Omschrijving

UNIEK OBJECT IN DEZE PRIJSKLASSE !!

1. VRIJSTAAND WONEN MET EEN GEWELDIGE SCHUUR VOOR WERKEN EN/OF HOBBY
2. SLAPEN EN BADEN OP DE BEGANE GROND IS MOGELIJK

Aan het ZUIDERDIEP 219 in het Drentse VALTHERMOND kunt u uw hart ophalen.

Dit woonhuis is volledig gemoderniseerd en uitgebreid in de loop der jaren en beschikt nu over een woonkamer met open keuken van ruim 30 m2, totaal 3 slaapkamers, waarvan er één beneden is gesitueerd, samen met een moderne badkamer.

Voor de ware liefhebber is er een riante stenen garage / schuur aanwezig van
ca. 6 x 14,5 m. Volledig in spouw uitgevoerd en voorzien van heater en smeerkuil en grote deuren aan voor-en achterzijde. U kunt hier werken of hobbyen zoveel u wilt.
De schuur heeft een zadeldak, waardoor er nog een volledig begaanbare zolder voor opslag beschikbaar is.
Het terrein tussen huis en schuur is helemaal bestraat. Hier bevindt zich ook nog een extra carport.
Achter de grote garage / schuur treft u nóg een (houten) schuur aan en een gazon van ca. 8 x 25 m. In deze heerlijke tuin is het goed toeven. Er ligt nu alleen gras, dus u mag helemaal zelf bedenken wat u leuk vindt!

Dit is bovendien een huis waar u zo in kunt !
In 2006 voorzien van kunststof kozijnen en rolluiken, alsmede een nieuwe HR combiketel.

U moet dit huis beslist gaan zien en beleven. Maak dus meteen een afspraak voor een bezichtiging met de enthousiaste makelaar Ton Meijer. Hij neemt zeker de tijd voor u!
Bel nu: 06-28 96 78 98.

Indeling

INDELING:

Begane grond:
Zij-entree; ruime hal voorzien van plavuizen, met een achterdeur naar het achterterrein/tuin; meterkast met 4 groepen en D/N stroom; modern betegeld toilet; moderne, betegelde badkamer voorzien van douche-cabine, wastafel en verwarming; slaapkamer met laminaat vloer aan de achterzijde van het huis, oppervlakte ca. 12 m2.
De ruime en lichte woonkamer op het zuiden heeft een open keuken (2006) voorzien van gaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en vaatwasser. De totale oppervlakte is ca. 30 m2 en op de vloer ligt een mooie laminaatvloer.

Eerste verdieping

Verdieping:
Via een houten trap bereikt u de overloop met laminaat op de vloer. Hier is ruimte voor de wasmachine en - droger. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer onder het schuine dak. Bovendien is er nog extra bergruimte en plaats voor de cv-ketel, een Nefit HR Ecomliner uit 2001, die jaarlijks wordt onderhouden.

Tuin

De voortuin is ca. 4 meter diep en is helemaal bestraat.
De lange oprit langs de linkerzijde van het huis is eveneens volledig betegeld.
In het verlengde van de achterzijde van het huis is een breed hek dat toegang geeft tot het middenterrrein, de garage/schuur en de achtertuin.
Dit middenterrein is ook weer bestraat en er is een carport met berging gerealiseerd.
Langs de garage/schuur lopen tegelpaden naar de tuin. Hier is optimale privacy. Een heerlijk gazon of misschien maakt u er heel iets anders van......

Bijzonderheden

Bijzonderheden:
* Het huis is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met isolatieglas (2006).
* Overal zijn rolluiken geplaatst.
* Vanaf 1996 uitgebreid en gerenoveerd.

Buitenterrein:
* Carport
* Compleet bestraat middenterrein met grote entreedeur(hek) voor bv. auto's, aanhangers, ed.
* Zeer mooie in spouwmuur opgebouwde garage/schuur, afmetingen ca. 6 x 14,50 m., met grote heater en smeerkuil. Tevens is deze
werk- en/of hobbyruimte voorzien van een grote, volledig begaanbare bergzolder. Ideaal ! Achte deze schuur is nog een grote houten
schuur geplaatst met een afmeting van ca. 6 x 5,0 m. (2000)
* De ruime achtertuin (ca. 8 x 25 m.) is bereikbaar via beide zijkanten van de schuur, en ook binnendoor).

Omgeving:
Valthermond is een dorp in de gemeente Borger-Odoorn, in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Drenthe. Valthermond telde (volgens informatie van de gemeente Borger-Odoorn) op 1 januari 2007 3488 inwoners (1778 mannen en 1710 vrouwen). Valthermond heeft Tweede Exloërmond, Valthe, Nieuw-Weerdinge en Musselkanaal als buurdorpen.

Het is een levendige plaats om te wonen, er zijn scholen, een postagentschap, winkels, een sporthal, een zwembad, kerken, etc.
De voetbalclub Valthermond staat goed aangeschreven.

Qua natuur ligt Valthermond tegen de Hondsrug aan. U hoeft dan ook niet ver van huis te gaan om te kunnen wandelen, fietsen, paarrijden, mountainbiken, etc. Kortom, een prachtige omgeving, een plezierige en rustige woonomgeving, en .....zeer betaalbaar.

De geschiedenis van het dorp Valthermond gaat terug tot 1853 en is verbonden met het veen. Voordat de Valthervenen werden ontgonnen had het gebied de aanblik van een woestenij: een groot moerasgebied met heide en hier en daar wat bosjes. In 1853 werd begonnen met het verlengen van het Stadskanaal vanaf de IJzeren Klap in Musselkanaal richting Valthe. Maar het graven ging niet snel genoeg en daarom werd besloten om een hoek van de Valthervenen af te snijden. Dit heeft tot een uniek planologisch resultaat geleid. Alle 19e eeuwse ontginningen in het Gronings/Drents gebied bestaan uit loodrecht op elkaar staande veenafgravingen: Het voorste deel van Valthermond, Kavelingen genaamd, loopt enkelkanaals scheef ten opzichte van het Stadskanaal.

Van oudsher liep er een oude veenweg (de Valtherdreef) tussen de IJzeren Klap en Valthe. Deze weg vormde tevens de grens tussen het Exloërveen en het Valtherveen. Aan de zuidkant werd het Valtherveen begrensd door de Valtherdijk die van Valthe naar Zandberg liep. Het Valtherveen werd door een rooi - dat was de lijn midden tussen de Valtherdreef en de Valtherdijk - gescheiden in Noorder- en Zuiderplaatsen. Deze plaatsen waren zo’n 11 tot 13 hectare groot. Op deze rooi werden ten tijde van de vervening een tijdelijke weg aangelegd, ook de eerste (tijdelijke) woningen stonden aan deze rooi.

Valthermond is in tegenstelling tot de meest gebruikte methode (één kanaal) met een twee-kanalen systeem aangelegd. Door de Noorderplaatsen liep het ene kanaal en door de Zuiderplaatsen het andere. Van de Noorderplaatsen werd tussen het ene kanaal en de rooi een stuk verveend: dit werd ‘een vooraf’ genoemd. Hetzelfde gebeurde op de Zuiderplaatsen tussen het daardoor heen lopende kanaal en de rooi. Zo kwamen er steeds vooraffen tegen elkaar aan te liggen. Op deze 'vooraffen' werden de eerste woningen, bedrijven en winkels gebouwd. Het voordeel van dit twee-kanalenstelsel is het feit dat er minder bruggen nodig zijn. Om op de veenplaatsen tegenover de vooraffen te kunnen komen - hier lagen later de boerderijen - werden over de kanalen loopbruggen aangelegd die bij het passeren van de schepen afgedraaid konden worden. Voordat er evenwel aan bewoning viel te denken, moest het veen eerst worden afgegraven en de ontwatering van de veenplaatsen verder geregeld worden. Tot zover dit stuke historie.

Na al deze informatie is het tijd om een afspraak te maken om dit object eens met eigen ogen te bekijken. Ton Meijer is de enthousiaste makelaar die dit huis in de verkoop heeft. Maak meteen een afspraak met hem: 06-28 96 78 98.

Recent bekeken